Telefon: +386 (0)41 776 119

E-pošta: info@rudarskale.si

OBVESTILA

Mladinska reprezentanca Slovenije deklet do 17 let je s porazom proti Nizozemski (0:3) začela elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Domačinke, nogometašice Nizozemske, so prvi gol dosegle v prvem polčasu, dva pa še v drugem.

V sredo se bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger pomerile z Avstrijo, v petek pa sledil še obračun proti Švici.

Na prvi današnji tekmi so prav Švicarke z 2:0 porazile Avstrijke.

Kvalifikacije za Euro 2017, elitni del:

27.3.
Slovenija – Nizozemska 0:3 (0:1)
0:1 Wilms (25.), 0:2 Leuchter (48.), 0:3 Doorn (59.)
Slovenija: Meršnik, Milovič, Česnik, Korošec, Kumer, Makovec, Križaj, Agrež, Mori (Kumalič/72.), Pintarič (Čuček/70.), Vindišar (Klopčič/50.)

„Težko je sploh karkoli povedati po takšni tekmi. Naša dekleta so garala v obrambi in izredno močnim ter kakovostnim Nizozemkam učinkovito preprečevala, da bi nam dale zadetek iz igre. Prejeli smo tri zadetke iz prekinitev, iz dveh kotov in iz prostega strela. Mi iz naših prigaranih prekinitev nismo iztržili nič, izredno visoke nasprotnice so bile na mestu in reševale tovrstne situacije. Nismo imeli tudi kančka sreče, ko pri rezultatu 0:0 sodnica ni imela dovolj poguma in ni zapiskala indirekten strel, ko je po našem nevarnem protinapadu nasprotna branilka podajala vratarki, le ta pa je pod pritiskom prijela žogo z rokama. Roko na srce, Nizozemke so danes prikazale nogometno igro na izjemno visokem nivoju. Praktično s tako kakovostno, uigrano, morfološko visoko in tehnično podkovano ekipo ne pomnim, da bi kadarkoli igrali. Temu se ne čudim, ko smo po nekaj dneh tukaj doživeli in videli na kako visokem nivoju je dekliški in ženski nogomet v svetu. Kako delujejo ekipe tukaj, kaj si lahko privoščijo, kako so opremljeni in v kakšnih pogojih delujejo. Lepo je videti kam gre razvoj ženskega nogometa. Upam, da bomo kdaj lahko tudi mi vlagali več v dekliški in ženski nogomet, saj bi se s tem lahko nekoliko bolj približali najboljšim. Ambient pred in med tekmo je bil fenomenalen. Naše igralke so praktično prvič igrale pred tako polnimi tribunami. Napotke iz klopi, ki smo jih na prejšnjih srečanjih lahko dajali bolj enostavno ter tudi tako reševali prenekatere situacije, tukaj zaradi glasnosti navijačev v določenih situacijah niso prišli do izraza. Z vsemi temi malenkostmi se bo potrebno soočiti, v kolikor bomo želeli v prihodnje igrati na tako visokem nivoju. Vse to so zelo dobre izkušnje za ta mlada dekleta za v naprej. Jutri nas čaka regeneracijsko – taktični trening, pametno moramo postaviti stvari za zadnji dve srečanji, najprej pa se bomo osredotočili na Avstrijo.“ je po tekmi povedala selektorica Tina Kelenberger.

29.3.
Slovenija – Avstrija (17.00)

1.4.
Slovenija – Švica (15.00)

Na Češkem

Evropsko prvenstvo (bo že jubilejno 10. za to generacijo deklet) bo med 2. in 14. majem gostila Češka, na prvenstvu Stare celine bo igralo osem ekip. Poleg Čehinj so si nastop zagotovila še Irke (kot zmagovalke skupine 4 v elitnem delu kvalifikacij), prostih pa je še šest mest – za preostalih pet zmagovalk skupin ter najboljšo drugouvrščeno ekipo elitnega dela kvalifikacij. Na evropskem prvenstvu bo osem ekip deljenih v dveh skupini, žreb pa bodo opravili 7. aprila.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si