Telefon: +386 (0)70 858 567

E-pošta: info@rudarskale.si

Zgodovina

Nogometni klub s tradicijo, z odličnimi pogoji za delo, z dobro usposobljenimi trenerji, z vso potrebno opreme za zagotovitev odličnih pogojev treniranja in nogometnega izobraževanja, s temi besedami lahko opišemo ŽNK Rudar Škale.

Zgodovina kluba

Ženski nogometni klub Škale aktivno deluje že od leta 1983. Takrat poznan klub pod imenom ŠD ŠKALE je od svoje ustanovitve prehodil relativno uspešno pot, ki je vodila v smeri razvoja ženske nogometne dejavnosti v Škalah in okolici. Razvoj kluba je zapisal v zgodovino delovanja tudi kar nekaj različnih nazivov kluba, ki so se spreminjala glede na različne poglede na nogometni šport.

Danes je klub poznan pod imenom ŽENSKI NOGOMETNI KLUB ŠKALE. S ponosom lahko trdimo, da je klub vse od ustanovitve pa do danes, v okviru vodstva in pod okriljem g. Hermana Arliča, dosegel izjemne in pohvalne rezultate. Vse zasluge za trajno vidne rezultate pa prepisujemo tudi igralkam, saj brez njihove trdne volje in športne kondicije, le- teh ne bi bilo.

Za primer pa v nadaljevanju navajamo nekaj dosežkov  kluba iz preteklih sezon (2014/15, ...). Deklice U13 so osvojile 2. mesto v ligi deklic U13, prav tako so 2. mesto osvojila dekleta U17, sledile pa so jima članice, ki so poleg naslova državnih podprvakinj v slovenski ženski nogometni ligi, osvojile tudi naslov prvakinj Ženskega pokala NZS.

Rezultati so dokaz, da delamo prav in dobro in so naša motivacija in popotnica za naprej! 

Sedanjost kluba

Klub z dolgo tradicijo danes sestavlja 10 ambicioznih vodilnih oseb z jasno postavljeno vizijo – postati športno kakovosten in prepoznaven klub, ki ustvarja odlične pogoje za igralke in njihove trenerje.

Da, to je vizija, ki jo namerava klub s kakovostnim kadrom postopoma uresničiti s skrbno načrtovanimi operativnimi in strateškimi cilji. Cilji na operativni ravni so že v fazi izvedbe, saj dekleta trenirajo 3-4 krat tedensko na Mestnem stadionu ob jezeru, medtem ko mlajše selekcije koristijo tudi OŠ ŠKALE. Pri tem je potrebno poudariti, da vse ekipe tekmujejo na najvišjem športnem nivoju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Dobro delo kluba se kaže z številnimi reprezentantkami v vseh selekcijah. Našteli bomo le nekaj deklet v selekcijah: Tina Marolt, Sara Agrež, Izabela Križaj, Lana Golob, Isabella Pleterski, Tamara Jankovič, Maruša Ledinek, Manca Suhoveršnik, Eva Vodušek itd.

Verjamemo, da smo na dobri poti in da bomo v okviru svojega poslanstva skrbeli za kakovosten nogometni klub, ki bo omogočal, da se igralke razvijejo v vrhunske športnice in spoznajo temeljne vrednote kot so spoštovanje, prijateljstvo ter odgovornost do sebe ter drugih.


Vabljeni!